V VELESOVEM DO VISOKE ZMAGE

2019-10-28
Članska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci je serijo zmag podaljšala tudi v Velesovem. Pomurke so se na Gorenjskem veselile 11 zadetkov in zanesljive zmage, ki ob preudarni igri varovank Sandija Bauerja ni bila ogrožena v nobenem trenutku.

ŽNK CERKLJE - ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 1:11

Strelke: Kolbl (3', 38', 74'), Zajmi (9', 81'), Tibaut (25', 43'), Korošec (48'), Makovec (62'), Kos (66'/AG), Juršnik (77'); Kos (19')
ŽNK NONA Pomurje Beltinci: Nemet, Korošec, Kolbl, Juršnik, T. Nemec (60’ N. Nemec), Zajmi, Rozmarič (54’ Kolar), Prša, Tibaut (68’ Vidovič), E. Horvat, Makovec (63’ Čizmazija). Trener: Sandi Bauer.

Pomurke so pot do visoke zmage pričele tlakovati že v tretji minuti. Špela Kolbl je sprožila z 22 metrov in neubranljivo zadela v spodnji desni kot domačih vrat. V deveti minuti se je po podaji Tjaše Tibaut v lepi situaciji znašla Luana Zajmi, preigrala domačo vratarko Sašo Oblak in žogo mirno poslala v nebranjeno mrežo. Čuvajka gorenjske mreže je v 12. minuti odbila strel Špele Rozmarič. Kaja Korošec je nekaj sekund zatem z razdalje merila preko vrat, v naslednji akciji pa je bila nenatančna tudi Sara Makovec.

Domačinke so zaostanek znižale v 19. minuti. Špela Rozmarič je na robu kazenskega prostora igrala z roko, Lucija Kos pa je zadela v spodnji levi kot gola Sare Nemet. Pomurke so odgovorile v 23. minuti, ko je Špela Kolbl s 16 metrov merila točno v Oblakovo, minuto kasneje pa je bila uspešnejša Tjaša Tibaut, ki je v gorenjsko mrežo pospravila odbito žogo po strelu Kim Juršnik. Po poskusu Kolblove je bila na pravem mestu Saša Oblak, na drugi strani pa je po zdrsu in prekršku nad Manco Smolnikar porumenela Sara Nemet.

Pomurke so v končnici prvega polčasa zadele še dvakrat. Tjaša Nemec je z razdalje sprožila preko gola, v 38. minuti pa se je drugega gola veselila Špela Kolbl. Sobočanka je z leve strani igrišča prodrla v kazenski prostor in zadela v bližnji kot domačega gola. Kmalu zatem sta z glavo poskušali Tjaša Tibaut in Luana Zajmi. Tri minute pred odmorom je izid polčasa postavila Tibautova, ki je po lepi kombinaciji Tjaše Nemec in Sare Makovec zadela z udarcem v daljši kot.

Drugi polčas je s priložnostjo odprla Špela Kolbl, a je Oblakova okroglo usnje preusmerila čez gol, po kotu in nekaj odbitih žogah zadela Kaja Korošec. V naslednji akciji se je lepa priložnost ponudila Tjaši Tibaut, ki pa je ob levi vratnici zgrešila žogo. Po prodoru in podaji Kim Juršnik je domača vrata zgrešila tudi Kolblova, ista igralka pa se je v 61. minuti izkazala z asistenco Sari Makovec, ki je z glavo matirala Oblakovo. V 65. minuti, po prostem strelu Anje Prša, je lastno mrežo zatresla Lucija Kos.

Gostujoča zasedba se je v 73. minuti veselila devetega gola, po globinski podaji Luane Zajmi je z udarcem v daljši kot in s pomočjo desne vratnice tretjič na tekmi zadela Špela Kolbl. Štiri minute kasneje se je po samostojnem prodoru veselila še Kim Juršnik. V 81. minuti je z volej udarcem poskušala tudi Albinca Čizmazija, ki je po predložku Nike Nemec streljala preko vrat, še v isti minuti pa je piko na i visoki zmagi postavila Luana Zajmi, ki je z glavo zadela po predložku Kim Juršnik.

Sandi Bauer, ki je na Gorenjskem pogrešal Ines Sok, Tino Zadravec in Kajo Horvat, je priložnost za igro namenil tudi Saši Kolar. Kapetanka kadetske ekipe je, potem ko je pred dobrim mesecem dopolnila 16 let, prvič zaigrala v dresu članske ekipe. »Prvi občutki po debiju so zelo dobri. Vesela sem, da sem dobila priložnost in prvič zaigrala za člansko ekipo. Preden sem vstopila v igro, sem čutila nekaj strahu, hkrati pa sem se želela pred svojimi soigralkami, ki so starejše in bolj izkušene, pokazati v dobri luči,« je po krstnih minutah dejala osrednja branilka.

»Mislim, da me sem se na igrišču znašla dokaj dobro, saj na tem igralnem mestu igram tudi v kadetski ekipi in reprezentanci. Upam, da bom v prihodnosti še dobila priložnost, da se izkažem v članskem dresu.,« je svojo igro ocenila mlada branilka, ki je bila zadovoljna tudi s predstavo celotne ekipe: »Z lepimi akcijami in umirjeno igro smo prišle do nove visoke zmage in treh točk.«

Kolarova je v soboto zaigrala tudi za kadetsko selekcijo, ki je v Radomljah vodila že s 3:1, na koncu pa je domov odnesla točko. Domačo mrežo je v prvem polčasu dvakrat zatresla Nina Kajzba, v nadaljevanju srečanja pa je bila natančna še Noelle Vilčnik. V soboto so nov turnir lige MNZ Murska Sobota U11 odigrale tudi mlajše Pomurke, ki so se merile z Beltinci, Ižakovci in Goričko Stanjevci.

Člansko zasedbo ŽNK NONA Pomurje Beltinci nova preizkušnja čaka v nedeljo, ko bo v Bratoncih gostoval Maribor Tabor.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji