V NEDELJO Z MARIBOROM

2019-11-01
Prvi novembrski konec tedna bo ljubiteljem ženskega nogometa na bratonski zelenici postregel z dvema zanimivima preizkušnjama. Kadetska ekipa ŽNK NONA Pomurje Beltinci se bo v soboto pomerila s Ptujem, obračun s Štajerkami pa čaka tudi člansko zasedbo, ki bo v nedeljo, ob 11. uri, gostila Mariborčanke.

Štajerke pred gostovanjem v Bratoncih zasedajo peto mesto lestvice SŽNL. Varovanke Semirja Šabotića so po bledem vstopu v sezono, ko so nanizale štiri poraze, v zadnjih tednih izboljšale svoje rezultate, saj so neporažene na petih preizkušnjah. Mariborčanke so nazadnje dobile dvoboj sredine lestvice z Radomljami, pred tem pa so remizirale s Krimom in Cerkljami ter premagale oba primorska ligaša. Velja izpostaviti, da se ekipa Maribora Tabora to sezono na gostovanjih še ni veselila zmage, Pomurke pa bodo storile vse, da se bo ta serija podaljšala tudi v nedeljo.

Gostiteljice v pomursko-štajerskem spopadu zanima zgolj zmaga, pred derbijem desetega kroga SŽNL poudarja Kaja Korošec. »Maribor je vselej zahteven nasprotnik, ki se dobro brani in preti predvsem iz protinapadov. Tekma bo najbrž živčna, zato bo potrebno ostati miren vse do konca ter si potrpežljivo ustvarjati napade,« pravi ena od osrednjih figur pomurske igre.

V Bratoncih se bodo prvič po slovesu od rumeno-modrega dresa predstavile kar štiri nekdanje igralke Pomurja, Maša Šibila, Špela Pernek, Vita Šiftar in Eva Potočnik, ki je zaradi težav s kolenom izpustila zadnjo tekmo z Radomljami. Koroščeva se zaveda, da bodo imele nekdanje Pomurke v nedeljo še dodaten motiv za dokazovanje: »Naše nekdanje igralke se bodo zagotovo še posebej potrudile in se skušale dokazati, zato jim motivacije prav gotovo ne bo manjkalo.«

»Še vedno smo neporažene, v državnem prvenstvu še nismo oddale točke, čeprav se ponavadi mučimo v prvem polčasu in pričnemo nasprotnice s svojo igro treti šele v drugem polčasu,« o dosedanjem delu sezone razmišlja strelka štirih zadetkov, enega je pred tedni dosegla tudi v štajerski prestolnici.

Bistričanka je formo pred tekmo z Mariborom pilila tudi na prijateljski tekmi s kadetsko ekipo Veržeja. Pomurke so se dostojno upirale članu druge slovenske lige, si pripravile tudi nekaj lepih priložnosti, več pozornosti pa so namenile tudi igri v fazi branjenja. Kaja, ki je iz časov igranja za fantovske ekipe Bistrice vajena takšnih dvobojev, pozdravlja spopade s fantovskimi selekcijami: »Na takšnih tekmah pilimo fazo obrambe, kar je za nas izjemno koristno, kajti ponavadi smo me v vlogi napadalk. Redko se branimo, zato včasih pozabimo na obrambo.«

Obračun z Mariborom bo zadnji pred novembrskim reprezentančnim premorom, ko Slovenke čaka gostovanje v nizozemskem Arnhemu. Selektor Borut Jarc je na seznam za tekmo z evropskimi prvakinjami in svetovnimi podprvakinjami uvrstil šest Pomurk, ob Kaji Korošec še Špelo Kolbl, Saro Makovec, Anjo Prša, Špelo Rozmarič in povratnico v izbrano vrsto Saro Nemet, na morebiten klic pa čaka tudi Ines Sok. »Z reprezentanco se odpravljamo na zahtevno gostovanje. Svetovnim podprvakinjam pripada vloga favorita, a se ne bomo predale in bomo skušale igrati svojo igro. V Fazaneriji smo se dobro odrezale, na Nizozemskem pa nimamo ničesar izgubiti. Zastopamo svojo državo in z grbom na srcu bomo dale vse od sebe,« zaključuje Koroščeva.

Dodajmo še, da bo potek srečanja nadzirala glavna sodnica Vanja Šiljak, ki je pravico delila že na septembrski tekmi, ko pa je z nekaj spornimi odločitvami pošteno razhudila tabor Pomurja.

Avtor: PDo

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji