Zgodovina

2010-07-16

Zgodovina kluba

Kako se je začel ženski nogomet v Prekmurju? Leta 1999 sem bil trener članske ekipe tretjeligaške ekipe iz Odrancev. Vse naše treninge je obiskovalo kar nekaj deklet. Najpogumnejša med njimi je bila prav gotovo takrat 14-letna Urška Sabotin. Ali je hodila na treninge zaradi fantov, ali je imela res tako rada nogomet še danes ne vem. Dejstvo je, da je prav ona krivec, da se je začel igrati ženski nogomet v Odrancih. Po nekajtedenskih nagovarjanjih, da bi tudi dekleta rada trenirala, sem ji po enem našem treningu odvrnil: "Ko vas bo deset, bomo začeli s treningi". Na našem naslednjem treningu, me je pričakala Urška in mi povedala, da jih je že deset. Odranska dekleta so opravila prvi trening 4. novembra 1999. Na prvem treningu jih je bilo kar 12. Ker istočasno nisem mogel uskladiti treningov moške in ženske ekipe, sem k sodelovanju povabil Mitjo Goloba, ki je postal njihov trener. Že decembra 1999, po samo enem mesecu treningov, smo se s pomočjo gospe Vegič, takratne učiteljice telesne vzgoje na odranski osnovni šoli, prijavili na Pomursko prvenstvo osnovnih šol. Na tem tekmovanju se nismo uspeli uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, je pa bilo izredno pomembno, saj se je naša ekipa okrepila s kar nekaj igralkami, ki so igrale za OŠ Beltinci.

os3

Stojijo: Mitja Golob (trener), Janja Hozjan, Špela Antolin, Nina Kolarič, Jožica Bogdan, Karmen Copot, Jožica Copot, Štefan Kozic (vodja ekipe)
Čepijo: Jasna Zver, Martina Marič, Natalija Raduha, Nina Smej, Katja Škafar

Januarja 2000 smo se udeležili turnirja v Lendavi, kjer smo okrepljeni z igralkami iz Beltincev in Matejo Zver iz Bistrice nastopili s kar dvema ekipama. V konkurenci šestih ekip smo osvojili prvo in drugo mesto ter povabili k sodelovanju še Bernardo Puhan, Sonjo Gabor ter Katjo Kerec iz OŠ Bogojina.

lendava

Stojijo: Štefan Kozic (vodja ekipe), Karmen Cipot, Nives Horvat, Urška Sabotin, Janja Zver, Špela Antolin, Janja Hozjan, Mitja Golob (trener)
Sedijo: Ines Balažic, Tjaša Kozic, Nina Kolarič, Jasna Zver, Katja Škafar, Jožica Copot, Nina Smej, Mateja Zver

Tako je februarja 2000 naša ekipa štela že več kot dvajset igralk. Z g. Brankom Grosom, predsednikom Lendavske medobčinske nogometne zveze sem se dogovoril, da bi dekleta odigrala spomladanski del prvenstva s fanti do dvanajst let. Odigrali smo sedem tekem, od katerih smo štiri zmagali in tri izgubili. Državno tekmovanje deklet do 14 let je bilo že v teku, v njega se nismo mogli vključiti, zato je NZS organizirala tekmovanje druge skupine, kjer smo nastopili z dvema ekipama. V tej skupini sta igrali ekipi ekipi Pohorja iz Ruš in ekipa Škal iz Velenja. Po dveh turnirjih v Mozirju in Rušah je naša ekipa brez poraza osvojila prvo mesto. Vsi ti rezultati so pripeljali do tega, da smo dobili novega sponzorja, gradbeni inženiring ATRIJ, gospa in gospod Kolarič pa bosta za vedno zapisana v zgodovino ŽNK Odranci, kakršna koli že bo. V zgodovino pa bo zapisan tudi Ivan Smodiš, ki je prevzel treniranje deklet od Mitje Goloba, ki zaradi službenih obveznosti ni mogel več sam voditi te ekipe. Da bi se nogomet v Odrancih populariziral, smo organizirali mednarodni turnir, katerega se je udeležila reprezentanca Slovenije do 14 let, ekipi iz Madžarske in naša ekipa.

2000

Zgornja vrsta: Nives Horvat, Urška Sabotin, Katja Kerec, Špela Antolin, Mojca Kuzma, Karmen Copot
Srednja vrsta: Mitja Golob(trener), Nina Smej, Patricija Kavaš, Nina kolarič, Janja Hozjan, Andreja Glavač, Jožica Copot, Ines Balažic, Anamarija Topoljski, Jasna Zver, Ivan Smodiš(trener)
Sedijo: Sonja Gabor, Bernarda Puhan, Tjaša Kozic, Anja Horvat, Mateja Zver, Katja Škafar

To je bilo naših prvih osem mesecev delovanja, kateri so že dali slutiti, da ženski nogomet v Odrancih ni samo muha enodnevnica.

SEZONA 2000/2001

Za tekmovanje v tej sezoni smo se prijavili v treh kategorijah.

V tekmovanju ženskih mladinskih ekip, ki ga je razpisala Lendavska medobčinska nogometna zveza, smo se osemkrat pomerili z dekleti iz Lakoša in jih osemkrat visoko porazili. Dosegli smo prvo mesto in po končani sezoni je ekipa Lakoša razpadla. Za sodelovanje smo se zmenili z njihovimi tremi igralkami, vendar je bilo sodelovanje z dvema, Sabino Borovič in Patricijo Magdič, zelo kratko. Nekaj dlje časa je vztrajala Larisa Kraljič, ki je zaradi študija v Ljubljani odpovedala sodelovanje pred našimi prvimi nastopi v 1. SŽNL.

V tekmovanju dečkov do 12. let na področju Lendavske MNZ, je tekmovalo deset ekip. Naša ekipa deklet je zasedla 5. mesto.


Prvič smo nastopili na državnem prvenstvu deklet do 15. let. V konkurenci 12 ekip, razdeljenih na Vzhodno (6 ekip) in Zahodno skupino (6 ekip), smo na vzhodu osvojili prvo mesto in se skupaj z Mariborom uvrstili na finalni turnir. Organizacija tega turnirja je pripadla NK Odranci in po zmagi v polfinalu, smo se v finalu pomerili z Mariborom, ki je v polfinalu prav tako premagal svojega nasprotnika iz zahodne skupine. V tem napetem srečanju je imela ekipa Maribora več znanja in tudi sreče (2 :0), naše nogometašice pa so se morale zadovoljiti z naslovom podprvakinj, vendar so s svojimi nastopi prvič nase opozorile selektorja Slovenske reprezentance, g. Darka Krumpa.
V zimski ligi malega nogometa, ki jo je organizirala NZS, so se naša dekleta, stara okrog 15 let, prvič pomerila s članskimi ekipami iz 1. SŽNL. Čeprav smo igrali z Mariborom neodločeno, se nam ni uspelo uvrstiti v finale. Z ekipami Jarš, Ilirije in Pand smo se pomerili za uvrstitev od 5.-8. mesta in na koncu zasedli 7. mesto.

2001

Zgornja vrsta: Anja Horvat, Andreja Glavač, Tjaša Kozic, Mojca Kuzma, Špela Antolin, Bernarda Puhan
Srednja vrsta: Janja Hozjan, Nina Kolarič, Nina Smej, Jožica Copot, Jasmin Žižek, Karmen Copot, Anamarija Topoljski, Ivan Smodiš (trener) Spodnja vrsta: Jasna Zver, Urška Sabotin, Mateja Zver, Katja Škafar, Valentina Smodiš, Sonja Gabor

SEZONA 2001/2002


To je bila sezona, ki nam je prinesla prvi naslov državnih prvakinj. Osvojila so ga dekleta do 15 let, ki so skozi vso sezono igrale zelo dobro.

2002

Stojijo: Monika Benkovič, Anamarija Topoljski, Jasna Zver, Bernarda Puhan, Valentina Smodiš
Čepijo: Špela Antolin, Mateja Zver, Katja Škafar

V tej sezoni smo nastopili tudi v mladinski konkurenci deklet, ki nam je prišla prav kot generalka pred nastopi naslednjo sezono v 1. SŽNL. Če smo bili mi boljši od Maribora pri dekletih do 15 let, je bil Maribor v mladinski konkurenci za nas premočan in je zasluženo osvojil 1. mesto in naslov Slovenskih mladinskih državnih prvakinj.

2001jesen

Ekipa po jesenskem delu prvenstva leta 2001

Stojijo: Andreja Glavač, Špela Antolin, Tjaša Kozic, Jasmina Žižek, Maja Glavač, Sonja Glavač, Ivan Smodiš
Srednja vrsta: Patricija Magdič, Nina Kolarič, Sabina Borovič, Larisa Kraljič, Anamarija Topoljski, Monika Benkovič
Spodnja vrsta: Jasna Zver, Sonja Gabor, Valentina Smodiš, Štefan Kozic, Jožica Glavač, Bernarda Puhan

SEZONA 2002/2003


V tej sezoni so se naša dekleta prvič pomerila v 1.SŽNL. Že v jesenskem delu smo bili presenečeni, da smo lahko enakovredni ekipam v prvi ligi, za nameček pa dosežemo še dve zmagi in jesenski del končamo na 5. mestu. Vseskozi potekajo dogovori tudi o združitvi našega kluba in ŠD LEN iz Murske Sobote. Združitev se res zgodi februarja 2003, pred tem pa še ekipa deklet do 16 let, ki jo je zadnjič vodil trener Ivan Smodiš, osvoji zimsko ligo malega nogometa, ki se je s finalom končala v Ivančni Gorici. Ekipa ŠD LEN je na finalu zasedla 3.mesto.

20022003

Stojijo: Robert Arvaj, Branko Ferenčak, Boštjan Jerebic, Andreja Glavač, Valentina Novak, Štefan Kozic, Anamarija Goerfy, Suzana Kociper, Monika Hozjan, Nataša Hozjan, Jasna Zver, Ivan Smodiš
Čepijo: Sonja Gabor, Lila Horvat, Jerneja Ploj, Katja Škafar, Mateja Zver, Anja Horavat, Jasmina Zelko, Špela Antolin, Bernarda Puhan, Suzana Hozjan

Spomladanski del sezone prinese obilico sprememb. Po združitvi dveh ekip se novi upravni odbor odloči, da se preselimo na igrišče v Filovcih. V klub pripeljemo eno najboljših igralk v Sloveniji Anico Korpič in v prvenstvu dosežemo nekaj odmevnih rezultatov. Med drugim 2x premagamo Velesovo in Senožeti, 1x ekipo Škal in z državnimi prvakinjami, ekipo Krke, odigramo neodločeno, kar zadošča za končno 4. mesto v ligi. Dekleta do 16 let postanejo že drugič zapored državne prvakinje na finalnem turnirju v Zagorju, tokrat pod taktirko trenerja Andreja Musulina. S prvo sezono v 1. SŽNL smo bili izredno zadovoljni, naše dobre igre pa so vzbudile tudi interes sponzorjev, za nameček pa ob koncu sezone podpišemo pogodbo z JOMO, ki bo naslednjih pet let opremljala od glave do pete našo ekipo.

SEZONA 2003/2004


V tej sezoni smo s člansko ekipo osvojili 2. mesto v 1. SŽNL, dekleta do 16 let pa so bila najboljša v ligi in zasluženo osvojila naslov državnih prvakinj. Poleg mladinskega naslova se je selekcija U-16 izkazala tudi v Zimski ligi malega nogometa, kjer so prav tako osvojile naslov državnih prvakinj.

SEZONA 2004/2005

Po številnih okrepitvah članske ekipe smo v tej sezoni osvojili prvi članski naslov – članice so tako postale pokalne prvakinje Slovenije, v državnem prvenstvu in Zimski ligi malega nogometa pa so osvojile 2. mesto. Prav tako druge so bile tudi kadetinje v tekmovanju U-17.

28032005

Ekipa ŽNK Pomurja pred polfinalno tekmo s ŽNK Krka 28.3.2005
Stojijo: Štefan Kozic, Jelena Bučič, Ankica Korpič, Andreja Glavač, Andreja Nikl, Alena Milkovič, Zorica Garič, Polona Govek, Nataša Nemec, trener Bojan Malačič, Marija Verner
Čepijo: Jasmina Zelko, Bernarda Puhan, Marijana Jevtić, Staša Špur, Tjaša Tibaut, Mateja Zver, Sonja Gabor, Jožef Nemec

u16finalikrka

Ekipa Pomurja U16 14.5.2005
Stojijo: Štefan Kozic, Doris Kuzma, Urška Kraner, Mateja Pucko, Vanja Kozic, Monika Žunkovič, Janja Farič,
Tanja Vrabel, Mateja Durič, Andrej Musulin
Čepijo: Nina Cifer, Petra Črnko, Saška Makovec, Melani Nemet, Maja Makovec, Doroteja Hamler, Sindi Kustec

SEZONA 2005/2006


Ta sezona bo v zgodovino ŽNK Pomurje vsekakor za vedno zapisana z zlatimi črkami, saj so naša dekleta prvič osvojila naslov državnih prvakinj, kar jim je omogočilo tudi nastop v kvalifikacijah za udeležbo v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju »Woman's Cup-u«. Poleg državnega naslova so članice v tej sezoni postale še pokalne podprvakinje Slovenije. Uspehe članske ekipe pa sta z 2. mestom dopolnili še ekipi U-16 in U-12.

womenscup

Ekipa, ki je nastopala na Women's Cupu - 8. - 13.8.2006
Zgornja vrsta: Andreja Pavlovski, Tanja Vrabel, Alena Milkovič, Bernarda Puhan, Milica Vuksanovič, Andreja Nikl, Saša Ljubec, Lucija Grad, Andreja Glavač, Jelena Bučič, Monika Žunkovič
Spodnja vrsta: Nuša Ladinek, Sonja Gabor, Mateja Zver, Polona Govek, Tjaša Tibaut, Saška Makovec, Marijana Jevtić

SEZONA 2006/2007


Po najuspešnejši sezoni v zgodovini kluba se je v tej sezoni članicam ubranitev naslova državnih prvakinj žal za las izmuznila iz rok in so tako na koncu prvenstva pristale na 2. mestu. Kljub spodrsljaju v prvenstvu pa so članice zmagale v pokalnem tekmovanju in tako klubu še drugič prinesle naslov pokalnih prvakinj Slovenije. Prav tako so na 2. mestu končale prvenstvo tudi kadetinje. So pa vse selekcije (U-12, U-16 in članska) osvojile naslove državnih prvakinj v Zimski ligi malega nogometa, kar do sedaj ni uspelo še nobeni ekipi v Sloveniji. Dobro in načrtno delo z mladimi pa se je obrestovalo v državnem tekmovanju selekcij U-12, kjer so naši mladi upi pometli s konkurenco in zasedli 1. mesto.

pokal2007

Pokalne prvakinje Slovenije na podelitvi po finalni tekmi, ki se je odigrala v Fazaneriji v Murski Soboti

SEZONA 2007/2008


V tej sezoni so kadetinje U-17 po napetem boju za naslov ugnale tekmice iz Novega Mesta in zasluženo osvojile naslov najboljših v državi.
Članska ekipa pa je v prvenstvu znova zaostala za ŽNK Krka in osvojila 2. mesto, prav tako 2. mesto pa so osvojile tudi v pokalnem tekmovanju.
Posebno priznanje vsem v klubu pa je pomenilo vabilo na enega največjih turnirjev v ženskem nogometu v Evropi, ki je dokazalo, da so dobri rezultati ekipe odmevali tudi izven meja Slovenije. Tako so se naše nogometašice udeležile mednarodnega turnirja v Mentonu na Azurni obali, kjer so prikazale dobro igro in na koncu osvojile 5. mesto v močni konkurenci ekip iz celega sveta.

u10

Ekipa U10 na tekmovanju Rad igram nogomet v Murski Soboti 3.12.2007

SEZONA 2008/2009

V sezoni 2008/09 sta se 2 mladi talentirani igralki – Mateja Zver in Alena Milkovič, odločili, da se bosta kot posojeni igralki preizkusili v tujini, točneje na Islandiji. To je vsekakor pomenilo veliko priznanje, tako za njiju, kot tudi za vse ostale v klubu, saj je šlo za dokaz, da se dela kakovostno in, da so igralke našega kluba lahko konkurenčne tudi v močnejših evropskih ligah. Se je pa odsotnost teh igralk poznala na domačih igriščih, svoje pa so prispevale tudi poškodbe. Tako je članska ekipa na koncu osvojila 3. mesto v 1. SŽNL. Uspešneje pa so članice nastopile v pokalnem tekmovanju, kjer so, po všečni in borbeni igri, klonile šele v finalu in tako osvojile naslov pokalnih podprvakinj Slovenije. V Zimski ligi malega nogometa so osvojile 3. mesto.

pokal09

Finale pokala, Arena Petrol Celje, 31.5.2009
Stojijo: Nuša Ladinek, Mirella Martinec, Janja Farič, Vanja Kozic, Alena Milkovič, Andreja Gaber, Saša Ljubec, Alin Škaper, Kaja Cipot, Urška Kozar, Goran Papič, Grega Zver
Čepijo: Melani Nemet, Staša Titan, Tjaša Tibaut, Sonja Gabor, Jasmina Zelko, Petra Črnko in Tanja Vrabel

Prav tako pa se je, že drugič zapored, članska ekipa udeležila mednarodnega turnirja v Mentonu v Franciji in še enkrat z odličnimi igrami dostojno predstavljala slovenski ženski nogomet.

menton09

Članska ekipa ŽNK Pomurje na 37. mednarodnem turnirju v Mentonu v Franciji

Kontakt
Ženski nogometni klub POMURJE BELTINCI
Bratonci 18a
9231 Beltinci
info@znkpomurje.com

Branko GROS
Tel.: 041 751 542
E-mail: branko.gros@teleing.com
Socialna omrežja
Generalni sponzorji