Splošni pogoji poslovanja

Pravilnik o zasebnosti in splošni pogoji poslovanja.

NAROČILO ARTIKLA

Da bi lahko naročili izdelke iz naše trgovine, jih lahko poljubno dajete v košarico, od koder jih lahko, v primeru, da si premislite, kadarkoli tudi odstranite. Izdelke iščete po kategorijah, ki so navedene zgoraj. Ko se odločite za naročilo, pritisnite na opcijo »naročilo z obveznostjo plačila« s čimer ste blago naročili. V roku 24-h vam bomo poslali e-mail ali vas poklicali po telefonu in s tem boste potrdili vaše naročilo.

Torej, postopek naročanja izdelkov:

 1. brskanje po trgovini
 2. nakup (naročilo) izdelka
 3. potrditev naročila

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo:
e-mail: info@znkpomurje.com

IZDAJA RAČUNA

Ob prevzemu blaga, kupljenega v Spletni trgovini, kupec prejme za kupljene izdelke račun v tiskani obliki. Pravilnost podatkov je kupec dolžan preveriti pred oddajo naročila. Kupec je dolžan ob prevzemu blaga v primeru dostave na dom, poleg blaga prevzeti in zadržati tudi račun.

DOSTAVA

Pridružujemo si pravico izbrati dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko bolj učinkovito.

Artikli, naročeni na znkpomurje.com gredo na pot oz. v dostavo v najkrajšem možnem času (če so le-ti na zalogi v našem centralnem skladišču). V nasprotnem primeru garantiramo rok dostave najkasneje v 14 dneh od vašega potrjenega naročila.

Stroški pakiranja in pošiljanja blaga za dostavo v Sloveniji se razlikujejo od ponudnika poštnih storitev. Cena dostave je vedno navedena ob zaključku nakupa ter sproti posodobljena v spletni košarici. DDV je že vštet v ceno dostave.

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo:
e-mail: info@znkpomurje.com

MOŽNOSTI PLAČILA

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov takoj po dostavi paketa oziroma v fizični obliki takoj po prevzemu paketa.

Na voljo so vam številni načini plačila:

 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun podjetja (po ponudbi/predračunu)**,

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

VRAČILO BLAGA

Kupec naročenega blaga na znkpomurje.com ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-naslov info@znkpomurje.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga.

 • Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa ter obrazec za odstop od pogodbe.
 • Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za pravilen transport.
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu po predhodnjem dogovoru izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov info@znkpomurje.com.

CENA IN AŽURNOST PODATKOV

Cene so v EUR. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnosti podatkov, ki so na znkpomurje.com. Možno je, da ponudnik ne utegne sočasno spremeniti podatkov. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah in omogoči preklic naročila oziroma predlaga rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

V primeru težav ali morebitnih vprašanj smo Vam na voljo:
e-mail: info@znkpomurje.com

STVARNA NAPAKA

O STVARNI NAPAKI GOVORIMO, ČE:

 • stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

KAKO SE PREVERJA STVARNA NAPAKA NA ARTIKLU?

Stvarna napaka se preverja s primerjavo z drugim, enakim izdelkom oz. izdelkom enake vrste, z navedbami na artiklu ter pri proizvajalcu. Če stvarne napake po prej navedenih postopkih ni mogoče potrditi, se izdelke pošlje v preverjanje sodnemu izvedencu in cenilcu. Kupec mora prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

KAKO RAVNATI, ČE ODKRIJETE STVARNO NAPAKO?

V primeru, ko kupec na kupljenem izdelku odkrije stvarno napako, nas mora o tem obvestiti v zakonsko določenem roku in pri tem podati pisno prijavo z natančnim opisom stvarne napake. Stvarno napako lahko kupec reklamira v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake oz. v roku dveh let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.

Stvarno napako lahko kupec prijavi tako, da pošlje elektronsko sporočilo na info@znkpomujre.com ter priloži vse potrebne podatke za ugotavljanje stvarne napake in omogoči pregled artikla. V primeru pošiljanja blaga po pošti, so stroški pošiljanja na strani kupca. Če je stvarna napaka utemeljena, se kupcu zraven kupnine, povrne tudi stroške pošiljanja. Kupec bo o rešitvi reklamacije obveščen v roku 8 dni od prejetja blaga v poslovalnico. Vsaka pritožba in reklamacija bo obravnavana v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Spletno mesto obdeluje in hrani (avtomatizirane in ročne) osebne podatke. Obdelava podatkov je opredeljena kot operacija ali niz operacij, ki se izvajajo in se uporabljajo za osebne podatke ali nabore podatkov (npr. zbiranje, shranjevanje, spreminjanje, ekstrakcija, ogledovanje, uporaba, sporočanje, uničenje itd.).

Osebni podatki so definirani kot podatki, ki se nanašajo na fizično ali pravno osebo in omogočajo neposredno ali posredno identifikacijo te osebe (npr. polno ime, elektronski naslov, naslov IP, telefonska številka, podatki o lokaciji, potrošniške navade itd.).

Vaše podatke do preklica hranimo in obdelujemo z namenom priprave prilagojenih ponudb, obveščanja o ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih, za izvajanje trženjskih raziskav ter za izvajanje vnovičnega trženja oziroma remarketinga na družbenih omrežjih Google, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Twitter.

AVTORSKE PRAVICE

Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Vsakršno posredovanje informacij iz spletne strani je dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico do napak in napačnih objav.